Exact match домейните

Досега всички уеб разработчици искаха да имат домейни с ключова дума, свързана с дейността им или тази на клиентите им. Това беше сигурен начин сайтовете им да се появят на първите позиции в търсачките. Например ако имате магазин и той се казва „Фантазия” като продава обувки, то най-вероятно щяхте да искате за вашия онлайн магазин домейна obuvki.com. Точно такова наименование, с ключова дума от предмета на дейност, в URL досега помагаше на много сайтове да се задържат на първите позиции в продължение на години.

Но подобно на много други практики в SEO, и тази отпадна. Тя може да работи в Yahoo, Bing, но Google все повече обръща внимание на брандинга и Exact match домейните започват да губят своята сила.

Връзката между името на домейна и SEO

До неотдавна URL адресите и името на домейна бяха основни фактори в алгоритмите за търсене. Значението на името на домейна се разглежда като показател за това, с което се занимавате. Никой не може да каже с какво се занимава “tpetrov.com”, освен ако не е бил част от това дружество, или негов клиент. Всеки може да се досети каква е дейността на “obuvki.com”. Google вече започва да обръща внимание на марката.

 

Google каза: Изграждайте фирмен брандинг онлайн

В крайна сметка от Google сметнаха, че такъв тип домейни подтикват към спам и често се купуват за създаване на сателитен сайт – нещо, което Google абсолютно не толерира.
От Google ни посъветваха да налагаме фирмен бранд от гледна точка, че така една фирма успява да бъде по-отговорна към бизнеса си в интернет.
Да утвърдите и популяризирате собствена марка в интернет отнема повече време, отколкото ако използвате за име на домейн ключова дума от дейността си. За известността на фирмата ви трябва да използвате същото име за регистрация на профили в социални мрежи и директории.

Блогът е много важна част от създаването на имидж на марката. Ще трябва да кажете нещо за вас по друг начин, а не само чрез името на домейна си. Затова използването на фирмен блог е от голямо значение. Той трябва да бъде актуализиран постоянно. Например може да правите публикации за услугите, които предлагате, да добавяте новини за вашата фирма, известяване на клиентите и потребителите чрез публикуване на съобщение и т.н. Ако имате нужда от идеи, винаги можете да потърсите в интернет.

Все пак, ако сте сред тези, които използват Exact match домейн, не се притеснявайте. Не всички, използващи този вид домейни, са пострадали.

No Comments

Post A Comment

Последни Публикации


Копирай кода   Здравейте, няма как да не сте чували за компанията СуперХостинг.бг! Тя е специализирана в областта на хостинг услугите и вече 10 години е лидер в отрасъла. Поддържа над 80 000 сайта и 60 000 домейна за клиенти. Superhosting.bg постоянно подобрява продуктите си......

В хода на дългогодишното ни сътрудничество с една от най-големите и успешни хостинг компании в България ICN.bg бе създаден специален промо код за всички наши посетители. Той ще Ви спести процент от общата дължима сума за използваните от Вас хостинг и домейни към компанията. ICN.bg......

Интернет търговията с всяка изминала година набира все по-голяма популярност и все повече хора започват да се възползват от удобствата на виртуалното пазаруване. По-предприемчивите, желаещи да работят за себе си пък се насочват към отварянето на онлайн магазини. Как да откриете и Вие собствен обект......

За Контакти

    Input this code: captcha    Copyright © 2010 - 2020