Google съветва да забравим за линковете

Маркетолога Erik Baemlisberger сподели в Twitter профила си, че е намерил промени в статия от помощния център на Google за уебмастъри. От Google са редактирали статията си която е изцяло посветена на класирането. И редакцията си е доста голяма:

 

Вариант 1: По принцип, уебмастърите могат да подобрят ранга на своите сайтове чрез увеличаване на висококачествените връзки сочещи към техните страници.
Вариант 2: Като цяло, уебмастърите могат да подобрят ранга на своите сайтове чрез създаване на висококачествени сайтове, които потребителите ще искат постоянно да посещават.

Понастоящем Google умишлено намалява ролята на връзките в алгоритъма си. Но това не означава, че те са безполезни. Връзките с високо качество все още остават един от най-важните фактори в класирането. Очевидно Google се надява да се намали значително използването на всякакви схеми за размяна на линкове както и купуването на линкове – нещо, с което Google активно се бори.

Редактираните статии в Help центъра на Google показват идеята, че съвременните постижения на Google са: Трябва да се обърне по-голямо внимание на качеството на съдържанието, а не на изграждането на връзки. Ръководителя на екипа за борба със Спама Matt Cutts нееднократно е говорил за тези неща във видео клиповете си за уебмастъри.

No Comments

Post A Comment

Последни Публикации


Копирай кода   Здравейте, няма как да не сте чували за компанията СуперХостинг.бг! Тя е специализирана в областта на хостинг услугите и вече 10 години е лидер в отрасъла. Поддържа над 80 000 сайта и 60 000 домейна за клиенти. Superhosting.bg постоянно подобрява продуктите си......

В хода на дългогодишното ни сътрудничество с една от най-големите и успешни хостинг компании в България ICN.bg бе създаден специален промо код за всички наши посетители. Той ще Ви спести процент от общата дължима сума за използваните от Вас хостинг и домейни към компанията. ICN.bg......

Интернет търговията с всяка изминала година набира все по-голяма популярност и все повече хора започват да се възползват от удобствата на виртуалното пазаруване. По-предприемчивите, желаещи да работят за себе си пък се насочват към отварянето на онлайн магазини. Как да откриете и Вие собствен обект......

За Контакти

    Input this code: captcha    Copyright © 2010 - 2020