Google съветва да забравим за линковете

Маркетолога Erik Baemlisberger сподели в Twitter профила си, че е намерил промени в статия от помощния център на Google за уебмастъри. От Google са редактирали статията си която е изцяло посветена на класирането. И редакцията си е доста голяма:

 

Вариант 1: По принцип, уебмастърите могат да подобрят ранга на своите сайтове чрез увеличаване на висококачествените връзки сочещи към техните страници.
Вариант 2: Като цяло, уебмастърите могат да подобрят ранга на своите сайтове чрез създаване на висококачествени сайтове, които потребителите ще искат постоянно да посещават.

Понастоящем Google умишлено намалява ролята на връзките в алгоритъма си. Но това не означава, че те са безполезни. Връзките с високо качество все още остават един от най-важните фактори в класирането. Очевидно Google се надява да се намали значително използването на всякакви схеми за размяна на линкове както и купуването на линкове – нещо, с което Google активно се бори.

Редактираните статии в Help центъра на Google показват идеята, че съвременните постижения на Google са: Трябва да се обърне по-голямо внимание на качеството на съдържанието, а не на изграждането на връзки. Ръководителя на екипа за борба със Спама Matt Cutts нееднократно е говорил за тези неща във видео клиповете си за уебмастъри.

4.4/5 - (8 votes)
No Comments

Post A Comment

4.4/5 - (8 votes)

Последни Публикации


Електронната търговия непрестанно се модифицира с цел усъвършенстване. Благодарение на тези промени и иновации, цифровият пазар се развива успешно и се превръща във водещ в света. Електронната търговия е динамична, променяща се, а новите тенденции гарантират тотална промяна на потребителското поведение, начина на пазаруване и......

Предвид голямото разнообразие от предложения и конкуренция във всяка една сфера на търговия и реализация, много трудно един сайт може да се превърне в забележим. Освен да бъде правилно изготвен и да притежава впечатляващ дизайн, той трябва да бъде подкрепен с допълнителни действа, като SEO......

Копирай кода   Здравейте, няма как да не сте чували за компанията СуперХостинг.бг! Тя е специализирана в областта на хостинг услугите и вече 10 години е лидер в отрасъла. Поддържа над 80 000 сайта и 60 000 домейна за клиенти. Superhosting.bg постоянно подобрява продуктите си......

За Контакти

    Input this code: captcha

    Copyright © 2010 - 2020