Google съветва да забравим за линковете

Маркетолога Erik Baemlisberger сподели в Twitter профила си, че е намерил промени в статия от помощния център на Google за уебмастъри. От Google са редактирали статията си която е изцяло посветена на класирането. И редакцията си е доста голяма:

 

Вариант 1: По принцип, уебмастърите могат да подобрят ранга на своите сайтове чрез увеличаване на висококачествените връзки сочещи към техните страници.
Вариант 2: Като цяло, уебмастърите могат да подобрят ранга на своите сайтове чрез създаване на висококачествени сайтове, които потребителите ще искат постоянно да посещават.

Понастоящем Google умишлено намалява ролята на връзките в алгоритъма си. Но това не означава, че те са безполезни. Връзките с високо качество все още остават един от най-важните фактори в класирането. Очевидно Google се надява да се намали значително използването на всякакви схеми за размяна на линкове както и купуването на линкове – нещо, с което Google активно се бори.

Редактираните статии в Help центъра на Google показват идеята, че съвременните постижения на Google са: Трябва да се обърне по-голямо внимание на качеството на съдържанието, а не на изграждането на връзки. Ръководителя на екипа за борба със Спама Matt Cutts нееднократно е говорил за тези неща във видео клиповете си за уебмастъри.

No Comments

Post A Comment

За Контакти

Input this code: captchaCopyright © 2010 - 2020