Google Panda: ъпдейт 21

Вчера беше новата 21-ва актуализация за алгоритъма на Google Panda. Според търсачката , промяната е засегнала около 0,4% от сайтовете по целия свят. За английските заявки в САЩ, тази цифра е много по-висока – 1,1%. По този начин, промените засегнаха много сайтове в резултатите от търсене.

Алгоритъм се отрази сериозно за българските специалисти.Те трябва да се притеснявате за техния екип и да следят постоянно новите промени на Google.

Не мога да говоря за всички SEO специалисти, в зависимост от целите на проекта (ите) им. Като се вгледах в резултатите след актуализацията на бота забелязах спад в трафика от Google в търговските теми. Актуална вчерашния е че, алгоритъм засегна моите проекти по един доста положителен начин.

Трябва ли да се притесняват експертите дори и да спрат настройките по алгоритмите на Google Panda? Разбира се, че да. Тъй като Google е една добра търсачка която ни носи трафик и продажби. Често потребителите не искат да използват Google, позовавайки се на факта, че нямат продажби, и решават да направят залог на други рекламни кампании. Но веднага след като те получат трафик от Google, започват да осъзнават, че продажбите са все още там.

Както е отбелязано и от другите SEO експерти, алгоритъмът на Google се ъпдейтва приблизително на всеки 4-6 седмици.

No Comments

Post A Comment

За Контакти

Input this code: captchaCopyright © 2010 - 2020