Google TrustRank

Google TrustRank e друг алгоритъм на Google, подобен на PageRank. Както подсказва името му, ако даден сайт има висок “TrustRank“, тогава Google се доверява повече на информацията, услугите и цялостното му съдържание.

Може да се каже, че TrustRank работи по един и същ начин като PageRank, но с една разлика: всеки сайт, заподозрян за покупка или продажба на линкове бива наказван и изпратен десетки страници назад в резултатите от търсенията. Т.е. оценява линковия профил на домейните, анализирайки внимателно, дали има следи от Back Hat SEO техники. TrustRank поставя ключови правила за печелене на доверие сред търсачките.
Когато този нов алгоритъм бе въведен през 2007 г., много сайтове предлагащи продажба на линкове, така наречените „Link Farms“ и техните клиенти се сринаха в класацията само за една нощ. Една от основните функции на алгоритъма е да открие сайтове, които се опитват да манипулират резултатите от търсенията.

Има няколко предположения, според които алгоритъма на TrustRank работи:

  • Добрите и качествени сайтове рядко биха пускали линкове към сайтове с лошо, нецензурирано или пиратско съдържание.
  • Лошите сайтове пък често линкват авторитетни сайтове.

Смята се, че нашумелия скоро Pinguin ъпдейт  е само стъпка за налагане на TrustRank в мрежата. Ако вашия сайт според TrustRank не е надежден, но все пак има добър PageRank то Google приема, че PageRank-a на вашия сайт е бил получен чрез манипулация. За да получите добър PageRank и TrustRank за вашия сайт, то трябва да внимавате по време на процеса за SEO оптимизация.  Трябва да се придържате строго към правилата за White Hat SEO. Въпреки това, фактори като технически проблеми с хостването на сайта ви, счупени връзки, дублиращо се съдържание или страници с ниско качество, които не са блокирани за обхождане с robots.txt със сигурност също ще придадат негативен ефект върху вашия TrustRank.

Мога да заключа, че всичко е за добро и благодарение на алгоритми като PageRank и TrankRank  значително се подобрява качеството на резултатите от търсенията и това определено има ефект за интернет потребителите.

4.4/5 - (8 votes)
No Comments

Post A Comment

4.4/5 - (8 votes)

Последни Публикации


Електронната търговия непрестанно се модифицира с цел усъвършенстване. Благодарение на тези промени и иновации, цифровият пазар се развива успешно и се превръща във водещ в света. Електронната търговия е динамична, променяща се, а новите тенденции гарантират тотална промяна на потребителското поведение, начина на пазаруване и......

Предвид голямото разнообразие от предложения и конкуренция във всяка една сфера на търговия и реализация, много трудно един сайт може да се превърне в забележим. Освен да бъде правилно изготвен и да притежава впечатляващ дизайн, той трябва да бъде подкрепен с допълнителни действа, като SEO......

Копирай кода   Здравейте, няма как да не сте чували за компанията СуперХостинг.бг! Тя е специализирана в областта на хостинг услугите и вече 10 години е лидер в отрасъла. Поддържа над 80 000 сайта и 60 000 домейна за клиенти. Superhosting.bg постоянно подобрява продуктите си......

За Контакти

    Input this code: captcha

    Copyright © 2010 - 2020