Мат Кътс – наказание за купени линкове

В последното си видео за уебмастъри Мат Кътс отново повдигна темата за платените линкове. Този път говори за последствията, които може да получат невинните сайтове, когато те са свързани с заловени и наказани за продажба на линкове уеб сайтове. Въпроса зададен от Мат Кътс е:

 Ако сайта ми има линк от наказан сайт заради купени линкове, сайта ми ще страда ли от това?

Според Мат Кътс, в случаите, когато сайтовете продават връзки им се намаля PageRank-а с около 30-50%. Това е индикация, че Google вече е загубил доверието на този сайт. Обикновено в резултат на всичко това този сайт губи способността си да увеличи PR.

Какво ще се случи ако нашия сайт има линкове от наказани сайтове? За това не трябва да се тревожим. Най-вероятно ще се случи: Установените връзки които ще смятаме, че са купени, просто ще загубят тежестта си, и няма да имат никакъв ефект върху вашият сайт. Ако от наказани сайтове заради продажба на линкове сте получавали малко PR, то след като Google загуби доверието на тези сайтове, вие трябва да спрете да се възползвате от използването на връзки от тези сайтове. Не е тежко наказание, вашият сайт не страда, увери лично Мат Кътс.

No Comments

Post A Comment

За Контакти

Input this code: captchaCopyright © 2010 - 2020