Връщане на сайт от наказание с 301 Redirect

Днес ще ви разкажа как с 301 Redirect върнах позиции на сайт с наказание от Google Penguin. Като цяло сайта мислих да го зарежа, но в последствие решихме да прехвърлим сайта на нов домейн и да му направим 301 редирект. Сайта които беше получил наказание е: http://kranevo-hotels.eu/ . Преди година се класираше много добре по следните ключови думи: Кранево, Кранево хотел, Кранево хотели, Хотел в Кранево, Хотели в Кранево, Хотели Кранево и Евтини хотели в Кранево. Но след използване на много линкове с почти еднакъв анкор текст сайта изчезна.

През Април месец тази година решихме да прехвърлим сайта на един домейн които си беше купен и не се ползваше – http://valko.bg/
Още в началото на Май месец сайта започна да се показва в резултатите, но на много задни позиции, като постоянно се изкачваше нагоре без да се пускат линкове към него. Днес сайта почти по всички ключови думи е в ТОП 10. Направих тест и на още един сайт, които си се класираше добре, към него редиректнах още един сайт които също има наказание, но нищо не се случи. Там линковете с анкор = URL бяха много по малко от останалите линкове.

Следва продължение 🙂

No Comments

Post A Comment

За Контакти

Input this code: captchaCopyright © 2010 - 2020