Защо са необходими сателитните сайтове?

Може би сте чували термина „сателитни сайтове“. Разбира се, това не са никакви предмети обикалящи орбитата на земята. Сателитните сайтове се създават с една единствена цел – SEO оптимизация. Много SEO специалисти се възползват от високия им успех, за да стимулират класирането на друг основен сайт.

Какво е сателитен сайт?

Казано по-просто сателитните сайтове са проводници на уеб съдържание, чрез което се препоръчва друг основен сайт, в определена тематична ниша. Може да звучи глупаво да хвърляш усилия за направата на сайт, който ще се използва само за линкване на друг, но е факт, че с често добавяне на добро релевантно и уникално съдържание може бързо да качи някакъв PageRank. А оттам разбира се и сайтовете, които биват линквани.

Всеки начинаещ SEO специалист знае, че оптимизация без сателитни сайтове е почти невъзможна.

Защо са нужни сателитните сайтове?

Местата за линкване в интернет са много – социални мрежи, директории, форуми. Но разбира се, колкото повече качествени линкове си набавим, толкова по-добре е за сайта ни. Именно затова се създават сателитните сайтове, за да може по всяко време да имаме място, от което можем да се сдобием със сигурен линк. По този начин Google вижда, че някой споменава основната ни страница, което означава, че сайта се актуализира и има какво да предложи на потребителите.

Практиката показва, че въпреки статиите в сателитните сайтове да са с висок процент на уникалност, качеството на съдържанието рядко е много високо. Това е така, защото основната цел при тези сайтове е сдобиването с нов линк, отколкото създаването на качествено съдържание. Качествените текстове се използват основно за главния сайт.

Какъв да бъде домейна на сателитния ни сайт?

Най-добре е домейнът на сателитите ви да бъде ключова дума от дейността ви. Това има съществено значение, защото Google го разпознава като тематичен. Ако вашата дейност е продажба на компютри в Плевен, то удачният домейн би бил например computers-pleven.com. Така освен ключовите думи, които са от особена важност за търсачките, така и домейнът бива разпознаван като полезен за потребителя, което спомага за правилната оптимизация на сателитния сайт.

No Comments

Post A Comment

Последни Публикации


Копирай кода   Здравейте, няма как да не сте чували за компанията СуперХостинг.бг! Тя е специализирана в областта на хостинг услугите и вече 10 години е лидер в отрасъла. Поддържа над 80 000 сайта и 60 000 домейна за клиенти. Superhosting.bg постоянно подобрява продуктите си......

В хода на дългогодишното ни сътрудничество с една от най-големите и успешни хостинг компании в България ICN.bg бе създаден специален промо код за всички наши посетители. Той ще Ви спести процент от общата дължима сума за използваните от Вас хостинг и домейни към компанията. ICN.bg......

Интернет търговията с всяка изминала година набира все по-голяма популярност и все повече хора започват да се възползват от удобствата на виртуалното пазаруване. По-предприемчивите, желаещи да работят за себе си пък се насочват към отварянето на онлайн магазини. Как да откриете и Вие собствен обект......

За Контакти

    Input this code: captcha    Copyright © 2010 - 2020