SEO – текстове с уникално съдържание

Защо е необходима уникалност на съдържанието при статиите за SEO? Каква е ролята на уникалния текст? В тази статия искам да изясня тези 2 въпроса и защо е необходимо да публикувате само уникално съдържание на страницата си.

Ако сте решили да провеждате SEO кампания, неизменна част от нея трябва да бъде копирайтингът. Той се състои от редовно публикуване на текстове със задължително уникално съдържание. То е необходимо, за да може Google да разбере, че сайтът ви е актуален и има какво ново да предложи на потребителите. Ако ви минава идеята да копирате нечий текст и да го публикувате в своята страница – откажете се. Копирането на съдържание се наказва от Google и може да доведе до смъкване на позициите ви в търсачката, в редки случаи и до изтриване на индекса на сайта ви.

Колкото по-голям процент на уникалност предложите с текста си, толкова по-силен е ефекта за SEO-то. Всичко това дава знак на Google, че публикувате нещо, което не може да се намери на друго място в интернет и вие давате ценна информация за виртуалното пространство.

И все пак, тези текстове не се пишат само за търсещите машини. Трябва реално да предложите нещо на потребителите, нещо ново и интересно, а не информация, която се среща на всяка трета страница. То трябва да бъде написано по интригуващ и увлекателен начин и да отговаря на всички въпроси на посетителя по темата. Препоръчително е статиите ви да бъдат релевантни на дейността, с която се занимавате, защото по-добре да привлечете 5 посетителя, като един от тях да ви стане клиент, отколкото да ви прочетат 500, но никой от тях да няма интерес към вас. Добре е в текста си да включите ключови думи от нишата, в която се подвизавате и да ги линкнете към вътрешни страници. По този начин се увеличава възможността при търсене с определена ключова дума, потребителят да попадне на вашия сайт.

Уникалността на текста може да се провери с различни софтуери, например Advego Plagiatus. Той показва точно колко процента уникално съдържание имате и ако някъде има дублиран текст, можете да видите точния му адрес.

4.5/5 - (8 votes)
No Comments

Post A Comment

4.5/5 - (8 votes)

Последни Публикации


Електронната търговия непрестанно се модифицира с цел усъвършенстване. Благодарение на тези промени и иновации, цифровият пазар се развива успешно и се превръща във водещ в света. Електронната търговия е динамична, променяща се, а новите тенденции гарантират тотална промяна на потребителското поведение, начина на пазаруване и......

Предвид голямото разнообразие от предложения и конкуренция във всяка една сфера на търговия и реализация, много трудно един сайт може да се превърне в забележим. Освен да бъде правилно изготвен и да притежава впечатляващ дизайн, той трябва да бъде подкрепен с допълнителни действа, като SEO......

Копирай кода   Здравейте, няма как да не сте чували за компанията СуперХостинг.бг! Тя е специализирана в областта на хостинг услугите и вече 10 години е лидер в отрасъла. Поддържа над 80 000 сайта и 60 000 домейна за клиенти. Superhosting.bg постоянно подобрява продуктите си......

За Контакти

    Input this code: captcha

    Copyright © 2010 - 2020