Полезна информация за SEO оптимизацията

1. SEO оптимизация за търсачките(Search Engine Optimisation, SEO) – набор от действия които изкарват даден сайт на по предни позиции в търсачките с цел увеличаване на видимостта и трафика на сайта. Обикновено колкото по-висока позиция има сайта в резултатите от търсенето толкова по-таргетирани потребители посещават сайта, благодарение на това, че са ви намерили по ключовата дума която са търсели. SEO оптимизацията е мощен маркетингов инструмент който изследва какво търсят хората и как работят търсачките.

2. Вътрешни фактори – като цяло това е комплексна работа върху сайта, която включва предприемането на следните действия от страна на програмиста:

валидиране на HTML и CSS кода.

тагове:

– H1/H2…H6 – използват се за заглавия и подзаглавия. Много честа грешка е когато тези тагове са част от дизайна на сайта.

– title – едно от най-важните неща с които казваме на потребителя какво има на дадена страница.

– мета описание – с негова помощ описваме на потребителя какво точно ще намери на тази страница.

текст – текста не трябва да е само с голям обем, но наситен с ключови думи, полезен за потребителя и най-важното е да е авторски и да не се дублира по другите страници на сайта.

сървър – трябва да се внимава много с настройките. Най-чести грешки:

– липса на пренасочване от пренаписване на URL-и от динамични към статични.

– липса на пренасочване към www. или без www.

– липса на страница за грешка 404.

– липса на пренасочване на /index.php/html към главният домейн.

URL адреси – URL-ите не трябва да са с много голяма дължина и да бъдат уникални. Много е важно всяка страница да има само един URL.

Линк структура – необходимо е да си структурирате навигацията с коректни линкове за правилно предаване на тежестта към всички страници.

Файл Robots.txt – служи за оказване на ботовете на търсачките да разберат дали искаме или не искаме да се индексира определена част от съдържанието на сайта. Най-често служи за предотвратяване на генерирано дублиране на съдържание в сайта.

XML карта на сайта – помага на ботовете по-лесно и бързо да индексират сайта. Необходимо е да се опише във файл robots.txt

Вътрешните фактори заемат голям дял от цялата оптимизация. Като цяло те отнемат най-много времеви ресурс.

3. Външни фактори  – изцяло базирани на използването на външни ресурси за поставяне на препратки към сайта. Препоръчително е да се използват само релевантни източници. Препоръчва се използването на без анкорни връзки или връзки които съдържат кл.дума + Бранд/Домейн.

4. Поведенчески фактори – поведенческите фактори се градят от статистиките които получаваме. Такива статистики са: колко време потребители стоят на сайта, по какви кл.думи влизат в сайта и на коя страница ги препраща  търсачката. Благодарение на тези фактори можем да подобрим класирането на сайта си.

5. Нови фактори

Google Panda –  този ъпдейт стартира на 23.02.2011г. След стартирането на този ъпдейт започна да се вижда понижение на сайтове с копирано и спиннато съдържание. За да се предпазим от Панда е необходимо да имаме само авторско съдържание, което сме написали сами и не го поставяме на други сайтове.

Google Penguin– Стартира на 24.04.2012г. След пускането на този алгоритъм много сайтове които имаха не релевантни връзки и връзки с еднакъв анкор текст изчезнаха от резултатите на Google. За да се предпазим от този ъпдейт е препоръчително да се използват само релевантни източници от които ще пускаме връзки към сайта си. Също така е необходимо използване на името на бранда във връзките които пускаме.

Социални сигнали – Социалните сигнали станаха все по-голям фактор в класирането. За да се възползвате от този фактор е препоръчително да поставите бутони за социални сигнали на вашия сайт. Според изследвания най-голяма тежест дават следните социални мрежи: Google+, Facebook и Pinterest.

6. Оптимизация за локално търсене (Google Local+)

Това е търсене което е свързано с намирането на резултати по-различни ключови думи които са свързани с географски локации и позоционирането им в Google maps. С всеки изминал ден броя на потребителите които търсят продукт или услуга в близост до техния град или квартал се увеличава значително. При регистрация на даден бизнес в Google Local+ e препоръчително, да поставите: точен телефонен номер (за предпочитане стационарен), точен адрес на фирмата и име на фирмата.

4.9/5 - (9 votes)
No Comments

Post A Comment

4.9/5 - (9 votes)

Последни Публикации


Електронната търговия непрестанно се модифицира с цел усъвършенстване. Благодарение на тези промени и иновации, цифровият пазар се развива успешно и се превръща във водещ в света. Електронната търговия е динамична, променяща се, а новите тенденции гарантират тотална промяна на потребителското поведение, начина на пазаруване и......

Предвид голямото разнообразие от предложения и конкуренция във всяка една сфера на търговия и реализация, много трудно един сайт може да се превърне в забележим. Освен да бъде правилно изготвен и да притежава впечатляващ дизайн, той трябва да бъде подкрепен с допълнителни действа, като SEO......

Копирай кода   Здравейте, няма как да не сте чували за компанията СуперХостинг.бг! Тя е специализирана в областта на хостинг услугите и вече 10 години е лидер в отрасъла. Поддържа над 80 000 сайта и 60 000 домейна за клиенти. Superhosting.bg постоянно подобрява продуктите си......

За Контакти

    Input this code: captcha

    Copyright © 2010 - 2020