Как да ви намерят в интернет или как да изберем правилните ключови думи за сайта си?

За ключовите думи може да се каже, че са гръбнакът при търсенето в интернет. Оптимизацията за търсещи машини (SEO) е процес, чийто огромен процент е базиран изцяло на тях.
За да попаднат потребителите на даден уебсайт през търсачките, то трябва да са въвели съответната тематична ключова дума или фраза. Поради тази причина, една от първите стъпки, които трябва да направите със започването на оптимизацията на сайта си, е да определите точните ключови думи, с които вашите услуги да биват откривани от аудиторията в интернет. Добрия подбор на правилните ключови думи, съпроводени с качествено съдържание, към което да водят е най-сигурния начин да успеете в интернет.

Как да изберете правилните ключови думи?

При избора на оригинални и релевантни ключови думи трябва да се поставите на мястото на евентуален ваш потенциален клиент. Помислете, как този клиент би ви потърсил и какви думи би използвал, за да попадне на вашия сайт. Започнете да си създавате списък с думите или фразите, за които се сещате. Това е само началната стъпка.

Би било добре да потърсите се възползвате от услугите на качествен инструмент за ключови думи. Един от най-разпространените е Google’s keyword tool. Този полезен инструмент ще ви предложи алтернативни варианти на десетки или дори стотици ключови думи, свързани с тези, която сте въвели в полето „Дума или фраза“. Той дори ще подреди тези думи според нивото на конкуренция и популярност, за всяка една от тях.

Нека не пропусна да отбележа, също така, че не е добре да се прекалява с ключовите думи. Факт е, че пренасищането с ключови думи води до отрицателен ефект при търсещите машини. Аз препоръчвам  две или три основни думи на страница, които да са водещи по време на процеса за оптимизация.

Не на последно място, би било полезно да се поразровите из уебсайтовете на конкуренцията си. В случай, че успеете да ги анализирате внимателно лесно ще можете да откриете най-актуалните ключови думи, върху които им е правена SEO оптимизация. Така може да изключите тези думи от списъка си или да им обърнете по-специално внимание, в случай, че сте решили, че можете като нищо да задминете сайтовете преди вас. Инструментите, които препоръчвам за целта са: Spyfu и Wordtracker. Както се казва, човек от конкуренцията се учи.

4.4/5 - (9 votes)
No Comments

Post A Comment

4.4/5 - (9 votes)

Последни Публикации


Електронната търговия непрестанно се модифицира с цел усъвършенстване. Благодарение на тези промени и иновации, цифровият пазар се развива успешно и се превръща във водещ в света. Електронната търговия е динамична, променяща се, а новите тенденции гарантират тотална промяна на потребителското поведение, начина на пазаруване и......

Предвид голямото разнообразие от предложения и конкуренция във всяка една сфера на търговия и реализация, много трудно един сайт може да се превърне в забележим. Освен да бъде правилно изготвен и да притежава впечатляващ дизайн, той трябва да бъде подкрепен с допълнителни действа, като SEO......

Копирай кода   Здравейте, няма как да не сте чували за компанията СуперХостинг.бг! Тя е специализирана в областта на хостинг услугите и вече 10 години е лидер в отрасъла. Поддържа над 80 000 сайта и 60 000 домейна за клиенти. Superhosting.bg постоянно подобрява продуктите си......

За Контакти

    Input this code: captcha

    Copyright © 2010 - 2020