Как да оптимизираме скоростта на сайта си

В тази статия ще ви дам съвети как да оптимизирате правилно скоростта на своята уеб страница, добри практики, както и безплатни инструменти, които могат да ви помогнат за наблюдението на скоростта при зареждане.

Всички живеем в динамичен свят, особено ако става въпрос за интернет, в който искаме да намерим възможно най-бързо това, което търсим. С бързата скорост и даунлоуд, ние сме свикнали уеб страниците да зареждат бързо. Търсещите машини осъзнават това и се стремят да предоставят на потребителите качествено съдържание по възможно най-бързия начин. След ъпдейтите Panda и Penguin скоростта на сайтовете е по-важна от всякога.

Разбирайки значението на скоростта, вероятно се чудите кои са най-лесните стъпки, чрез които да се стигне до максимално подобрение. Ще изброя четирите най-добри решения, чрез които ще постигнете най-добър ефект върху скоростта на сайта.

1.      Оптимизаране размера на изображението.

Големите изображения с висока резолюция са идеални за печат, но не и за уеб пространството. Преди да качите такава снимка, уверете се, че сте я оптимизирали по правилния начин. Можете да използвате безплатния инструмент  Smush It (http://www.smushit.com/ysmush.it/) за да промените големината на изображението в подходящи за вас размери. Ако използвате HTML редактор, за да намалите снимката от 1000 на 300 пиксела, това само я променя на външен вид, но в действителност браузъра я зарежда по същия начин и със същата скорост, когато е била по-голяма.

 

2. Използване на правилния формат за изображения

Освен да оптимизирате размера на картинката, важно е и да използвате правилните формати. Най-добрите и „леки“ са .JPG , .PNG и .GIF.

 

3. Изнягване на текст под формата на изображения

Понякога текстът от визуална гледна точка е по-добре да бъде представен по по-нестандартен начин, по-интересно и по-атрактивно за потребителя, но най-добре е в такъв случай да използвате CSS. Избягвайте да ползвате по-специфични шрифтове, като ги инклудвате в CSS-а, понеже това допълнително ще забави вашата страница.

4. Да не се прекалява с плъгините към CMS-а

Добавките и плъгините към сайтовете под CMS са много хубави, особено когато са безплатни. Но твърде много плъгини на една страница (като например блог) може да повлияе на скоростта на зареждането й. Подбирайте добавките, които смятате да сложите на сайта си. Не забравяйте да изключвате и изтривате тези, които са ви непотребни.

 

Предлагам ви някои полезни безплатни инструменти за следене на скоростта на страниците ви:

Google PageSpeed Browser Plugin (https://developers.google.com/speed/pagespeed/)

Google Webmaster Tools (https://www.google.com/webmasters/tools/)

SEOmoz Browser Toolbar  (http://www.seomoz.org/seo-toolbar)

 

4.2/5 - (8 votes)
No Comments

Post A Comment

4.2/5 - (8 votes)

Последни Публикации


Електронната търговия непрестанно се модифицира с цел усъвършенстване. Благодарение на тези промени и иновации, цифровият пазар се развива успешно и се превръща във водещ в света. Електронната търговия е динамична, променяща се, а новите тенденции гарантират тотална промяна на потребителското поведение, начина на пазаруване и......

Предвид голямото разнообразие от предложения и конкуренция във всяка една сфера на търговия и реализация, много трудно един сайт може да се превърне в забележим. Освен да бъде правилно изготвен и да притежава впечатляващ дизайн, той трябва да бъде подкрепен с допълнителни действа, като SEO......

Копирай кода   Здравейте, няма как да не сте чували за компанията СуперХостинг.бг! Тя е специализирана в областта на хостинг услугите и вече 10 години е лидер в отрасъла. Поддържа над 80 000 сайта и 60 000 домейна за клиенти. Superhosting.bg постоянно подобрява продуктите си......

За Контакти

    Input this code: captcha

    Copyright © 2010 - 2020