Google Disavow links – инструмент за отказване на връзки

Убеден съм, че много от вас вече са чули за новия инструмент, който Google наскоро пуснаха – Disavow links. С този прекрасен инструмент вече ще можем да съобщаваме на Google за връзки към наши сайтове, които не искаме да биват вземани предвид от търсещите ботове. Вече можем да запазваме линковите профили на сайтовете си чисти, така както бихме искали да изглеждат.

Инструментът сам по себе си е много лесен за използване. Но аз не препоръчвам да бързате да го използвате върху ваш сайт веднага. Ясно е, че Google не са пуснали този инструмент, защото всеки има нужда от него, а за да бъде усъвършенствана системата им при търсене и така интернет да е по-приятно за потребителите място.

Част от нещата, които е хубаво да знаем преди да се възползваме от инструмента:

Важно е да локализирате връзките, които наистина вредят на сайта ви – внимавайте да не премахнете линкове, които са важни за вас.

От Google обясниха, че disavow връзките се третират като познатите ни вече nofollow

От компанията предупредиха, че процесът за ефект от disavow инструмента при линковете може да отнеме седмици.

Съветите на Google все още са да се опитвате лично да премахнете нежеланите връзки към вас, чрез постигане на консенсус със собственика на съответния сайт, в който сте линкнат.

Можете да се откажете или само от един URL адрес, или от всички връзки към вас в даден домейн.

Google не казват дали ще има ограничение на броя на връзките, от които искате да се откажете, но със сигурност хората, които злоупотребяват с това, няма да бъдат толерирани и най-вероятно ще има наказания с позициите на сайта.

Засега има ограничение в размера на текстовия конфигурационен файл за инструмента, който качвате в Google – той е 2 MB, но е напълно достатъчен.

 

Инструментът може да се намери тук:  http://google.com/webmasters/tools/disavow-links-main
Но преди това трябва да сте влезли в профила си за GWT.

4.5/5 - (8 votes)
No Comments

Post A Comment

4.5/5 - (8 votes)

Последни Публикации


Електронната търговия непрестанно се модифицира с цел усъвършенстване. Благодарение на тези промени и иновации, цифровият пазар се развива успешно и се превръща във водещ в света. Електронната търговия е динамична, променяща се, а новите тенденции гарантират тотална промяна на потребителското поведение, начина на пазаруване и......

Предвид голямото разнообразие от предложения и конкуренция във всяка една сфера на търговия и реализация, много трудно един сайт може да се превърне в забележим. Освен да бъде правилно изготвен и да притежава впечатляващ дизайн, той трябва да бъде подкрепен с допълнителни действа, като SEO......

Копирай кода   Здравейте, няма как да не сте чували за компанията СуперХостинг.бг! Тя е специализирана в областта на хостинг услугите и вече 10 години е лидер в отрасъла. Поддържа над 80 000 сайта и 60 000 домейна за клиенти. Superhosting.bg постоянно подобрява продуктите си......

За Контакти

    Input this code: captcha

    Copyright © 2010 - 2020